Wint jullie club de Best Practice Award?

19-01-2024

Wint jullie club de Best Practice Award én € 5.000 van het Soroptimist Vrouwenfonds?

Door: Wanda Peters, programmacoördinator

  Meld het project dat jullie club het afgelopen clubjaar steunde, voor eind februari aan voor de Best Practice Award (BPA) van de Unie. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend en vanaf dit jaar is het winnen van de prijs niet alleen een grote eer maar ook van grote waarde, want de club ontvangt voor het winnende project € 5.000 van het Soroptimist Vrouwenfonds!  Jaarlijks selecteert het Uniebestuur in samenwerking met het Programmateam een project dat een inspirerend voorbeeld is van hoe Soroptimisten de wereld voor vrouwen en meisjes beter maken. De voorwaarden voor het meedingen naar de prijs en het formulier om je aan te melden staan op de Uniewebsite onder Downloads en video’s > Documenten > Best Practice Awards.

  De voorwaarden op een rij:

  • Het doel van het project is de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes en valt onder één van de speerpunten:
   • Educatie (vergroten van toegang tot onderwijs voor vrouwen en meisjes)
   • Empowerment (verbeteren van duurzame mogelijkheden voor economische zelfstandigheid van vrouwen)
   • Stop geweld tegen vrouwen
   • Gezondheid en voedselzekerheid (zorgen voor voedselzekerheid en toegang tot goede gezondheidszorg voor vrouwen en meisjes)
   • Duurzaamheid (betrekken van vrouwen bij duurzame ontwikkeling en het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering en natuurrampen)
  • Het project werd gesteund in het afgelopen clubjaar. Een éénjarig/eenmalig project vond plaats tussen 1 oktober 2022 en 31 december 2023; een meerjarenproject werd in die periode afgerond.
  • Een PFR (Programme Focus Report) is ingediend. Meer info over PFR’s vind je op de site onder Programma Pleitbezorging Internationaal > Programme Focus Report (PFR).
  • Het project heeft IMPACT!

  Andere dingen die kunnen meewegen zijn o.a.:

  • De manier waarop het project gesteund werd, was innovatief.
  • Er bestaat een draaiboek dat kan worden overgenomen door andere clubs.
  • Veel aandacht in de media.
  • De betrokkenheid van de clubleden.

  Dus: ding mee! Stuur je ingevulde aanmeldformulier uiterlijk 29 februari naar programmacoordinator@soroptimist.nl.

  De Soropster

  Naast de BPA kent de Unie de Soropster toe aan een club voor een ingediend project dat zij extra onder de aandacht van alle Soroptimisten van de Unie wil brengen. Vorig jaar ging de Soropster naar club Zwolle voor hun maandelijkse diners voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het project is een voorbeeld van sisterhood, langdurige commitment en inzet van het netwerk van Soroptimisten.

  Gezocht: Soroptimist-kunstenaar

  Op de foto’s zie je het kunstwerk dat door Soroptimist Hinke Veenstra in opdracht van de Unie werd ontworpen als prijs voor de BPA de afgelopen twee jaar. Ben je Soroptimist en kunstenaar en wil je een prijs voor de komende paar jaar ontwerpen? Stuur een e-mail naar programmacoordinator@soroptimist.nl.

  Eerdere winnaars van de BPA

  De BPA voor 2021/2022 ging naar Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen en Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven voor het lesprogramma dat zij ontwikkelden in het kader van Orange the World. Lees meer.

  De BPA voor 2020/2021 ging naar club Flevoland voor hun naaiatelier voor vrouwen en meisjes in kamp Moria (Lesbos). Lees meer.

  De BPA voor 2019/2020 ging naar club Almere voor hun tweejarig fundraisingproject ten behoeve van het educatiefonds van het Oranje Huis, een opvanghuis voor vrouwen in Almere. Lees meer.

  Delen op social-media: