UPDATE Stichting 100xTrees4Life maart 2023

25-03-2023

UPDATE Stichting 100xTrees4Life maart 2023

Door: Dietlindt Seijsener en Margriet Roukema

  Het 100xTrees4Life-webinar van deze maand zat boordevol nieuws en ongelooflijk veel inspiratie van clubs.  Nia Spilsbury van Tree Aid gaf een zeer interessante presentatie over ons project in Noord-Ghana. En ‘onze eigen’ Karin Hell, van club Arnhem-Oost, bracht in februari een bezoek aan ons project daar. Via onze Stichting zocht zij contact met de countrymanager van Tree Aid in Ghana, Jonathan Naaba, en ging een halve dag met hem op pad naar één van de dorpen van het project. Zij is overtuigd van de resultaten en de aanpak van Tree Aid en dat werkt bevestigend en aanstekelijk. Bekijk hier de presentatie van Karin Hell.

  Een aantal clubs gaf ons een verrassend en inspirerend inkijkje in hun acties die ze voor het project op touw gezet hebben.
  Club Assen  plantte o.a. 75 bomen in verband met hun 75-jarige bestaan en reed de bekende Moederdag-ontbijtjes rond.
  Drie Friese clubs werkten samen om een boomwal te planten, geld bijeen te brengen met een aantal verrassende acties (van pubquiz tot treetables).
  Club De Bevelanden  organiseerde o.a. een bomenwandeling, maar kreeg ook mooie bedragen bij elkaar door samen te eten, appels te persen en een overvloedige walnotenoogst te verkopen. Bekendheid kregen ze door o.a. een groenontwerp in te dienen voor een wedstrijd van de provincie Zeeland om een aantal steden toekomstbestendiger te maken EN door te participeren in een Bomenpoëziewedstrijd met de ondernemers van Goes.
  De presentaties leverden stuk voor stuk vragen en (terechte!) belangstelling en lof op.

  Je kunt het hele webinar terugkijken. De presentatie van Tree Aid hebben we voor je vertaald, zodat hij op een clubavond vertoond kan worden. Je vindt hem hier.

  De Geldboom – wat hebben we al bereikt, en waar staan we met onze droom voor 2023?

  In september konden we een eerste bedrag aan Tree Aid overmaken: € 60.000. Wat we daarmee kunnen financieren is ons eigen Soroptimistendeel in een groot vergroeningsproject in Noordwest Ghana: 1200 vrouwen opleiden tot groene ondernemers in sheaproducten.

  Inmiddels loopt het bedrag op onze stichtingsrekening al aardig richting de € 50.000 zoals je in de legenda bij de boom kunt zien. Onze droom is nog steeds het bereiken van een bedrag van € 100.000 in 2023. Dat kunnen we alleen samen! Veel clubs hebben al toezeggingen gedaan voor een donatie in 2023. Aan het einde van de zomer hopen we daarmee een tweede contract met Tree Aid te kunnen afsluiten.

  Naast alle mooie fundraisingacties die de drie clubs in het webinar hebben laten zien, zijn er nog tal van ideeën te vinden op de website: LINK naar twee sheets van Mieke en toolbox.

  En nog een paar tips in de herhaling:

  • Tot nu toe zijn er nog weinig aanvragen geweest voor een bijdrage uit het Soroptimist Vrouwenfonds, voorheen het Algemeen Fonds. Laat die kans niet liggen. Bijvoorbeeld, je club heeft € 3.000 opgehaald met fundraising voor 100xTrees4Life. Je kunt dan een bijdrage ontvangen van max. € 1.500 die je weer overmaakt aan het project.
   Op het besloten deel van de website vind je het aanvraagformulier. Het PFR-nummer voor het project is 18992. Heb je hier hulp bij nodig: mail naar vrouwenfonds@soroptimist.nl
  • Onze partner Tree Aid werkt samen met de duurzame zoekmachine Ecosia, die 80% van de winst schenkt aan boomprojecten. Door te zoeken op het internet via Ecosia help ook jij mee bomen te planten. Bezoek www.ecosia.org voor de handleiding en meer informatie.
  Delen op social-media: