Update Stichting 100xTrees4Life februari 2023

25-02-2023

Update Stichting 100xTrees4Life februari 2023

 

  Tips om als club mee te helpen fondsen voor 100xTrees4Life te werven. Schakel het Soroptimist Vrouwenfonds (voorheen het Algemeen Fonds )in om de opbrengst van je eigen fondsenwerving te verhogen of gebruik de duurzame zoekmachine Ecosia.  Meer geld voor 100xTrees4Life

  Het is niet voor iedere club gemakkelijk om geld te doneren aan 100xTrees4Life.  Met deze 2 tips wordt het een stuk eenvoudiger en kun je ook individueel een steentje bijdragen. 

  Aanvraag Soroptimist Vrouwenfonds

  Tot nu toe zijn er nog weinig aanvragen geweest voor een bijdrage uit het Soroptimist Vrouwenfonds. Laat die kans niet liggen. Bijvoorbeeld, je club heeft € 3.000 opgehaald met fundraising voor 100xTrees4Life. Je kunt dan een bijdrage krijgen van max. € 1.500 die je weer overmaakt aan het project.

  Zo vraag je een bijdrage uit het Soroptimist Vrouwenfonds aan.

  • Log in op het besloten deel van de website.
  • Met deze link kom je op de pagina van het Soroptimist Vrouwenfonds op het besloten deel van de website. Het aanvraagformulier staat bovenaan de documentenlijst.
  • Het nummer van de PFR is 18992
  • Bij vraag 1 kan worden volstaan met 100xTrees4Life te noemen.
  • Vraag 3, 4, 6, 7,8 en 14 hoef je niet in te vullen.
  • Wanneer je club ook lokaal bomen plant, moeten alle vragen voor het lokale deel ingevuld worden en voor dit lokale deel moet ook een begroting bijgevoegd worden. 
  • Aanvragen van clubs hoeven niet te worden gesplitst in een aanvraag voor het internationale deel (Noord-Ghana) en een aanvraag voor het lokale deel. Eén aanvraagformulier en PFR volstaat.
  • Stuur het ingevulde formulier met bijlagen naar vrouwenfonds@soroptimist.nl.
  • En als het echt niet lukt, wil het Soroptimist Vrouwenfonds wel helpen. Stuur een mail naar vrouwenfonds@soroptimist.nl.

  Als je bollen verkoopt, chocoladeletters of cake, dan kun je makkelijk verwijzen naar de moeder-PFR die hiervoor al gemaakt is: nr 18992. Het Soroptimist Vrouwenfonds wil wel een PFR bij je aanvraag.

  Zelf een PFR aanmaken is daarom ook belangrijk.
  Ga je bomen planten met iets eromheen dat geld oplevert, stel dan vooral zelf ook een PFR op. Waarom dat belangrijk is kun je lezen in het document Een PFR, wat is dat en waarom is dat belangrijk?

  Bij het invullen van deze PFR kun je bij een van de laatste vragen linken naar de moeder-PFR (nr 18992) zodat je niet alles dubbel hoeft te beschrijven.

  De PFR kan online alleen ingevuld worden door iemand die bij SI Europe bekend staat als “Club Programme Director” of “Assistent Club Programme Director”. Het meest voor de hand liggend is dat de/een PPI-er die rol vervult, mede omdat zij jaarlijks via de regio coördinatoren getraind word(t)(en) in het invullen van de PFR’s, maar het kan ook iemand van het bestuur zijn, of beide. De link naar het aanmaken van deze PFR en de uitleg is https://www.soroptimist.nl/intranet/veel-gestelde-vragen/pfr-indienen/

  Meer bomen door zoeken met Ecosia

  Onze partner Tree Aid werkt samen met de duurzame zoekmachine* Ecosia die bomen plant.  Het bedrijf schenkt 80% van zijn winst aan boomprojecten.

  Wanneer je Ecosia op je laptop of telefoon installeert verzamel je met iedere zoekopdracht bomen. Zo simpel kan het zijn. De handleiding en meer informatie staan op www.ecosia.org. Je ziet de bomenteller vanzelf oplopen terwijl je zoekt.

  *Een zoekmachine is bijvoorbeeld Google, Yahoo, Bing. En Ecosia is net zo veilig als deze genoemde voorbeelden.

  Webinar 100xTrees4Life op 6 maart, 20.00 – 21.15 uur

  In dit webinar brengen we graag op de hoogte over dit 3-jarige jubileumproject waaraan 70 clubs bijdragen.

  Ook interessant om mee te luisteren als jouw club nog niet meedoet. Wie weet raak je geïnspireerd om dit jaar alsnog aan te haken.  
  Onderwerpen:
  1. Presentatie door Nia Spilsbury, Trusts & Foundations Officer bij Tree Aid
  2. Best Practices van Clubs – bomen planten, fundraising acties….laat je verrassen en inspireren
  3. 95 jaar Unie – hoe kunnen we hier in het kader van 100xTrees4Life invulling aan geven?

  Webinar 100xTrees4Life op 6 maart, 20.00 – 21.15 uur
  Delen op social-media: