Wat kun je in je eigen club doen ter voorbereiding op de campagne Orange the World?

22-08-2021

Wat kun je in je eigen club doen ter voorbereiding op de campagne Orange the World?

  In de toolkit van Club Impuls vind je een thema-item dat de mogelijkheid biedt in de veilige setting van je eigen club met elkaar te  praten over geweld tegen vrouwen, “Ont- dek” jouw rol bij geweld tegen vrouwen en meisjes.  Waarom de titel ont-dek jouw rol.  Zoals we allemaal weten komt geweld tegen vrouwen alarmerend veel voor.  1 op de 3 vrouwen wordt in haar leven slachtoffer van een vorm van geweld. Dat is niet alleen heel veel maar dat brengt het ook erg dichtbij. Geweld is helaas onder ons. En het is juist daárom dat we allemaal een rol hebben. Die moet alleen vaak nog ont-dekt worden.

  Onze eerste reactie bij confrontatie met geweld is meestal wegkijken. Je niet inlaten met andermans privézaken.

  Maar…hoeveel vrouwen en meisjes laten we eigenlijk in de steek als we wegkijken?. Wat doen we  als we een vermoeden hebben van geweld? En hoe open staan we om dat vermoeden überhaupt toe te laten?. 

  Dus ga met elkaar in gesprek , open en zonder oordeel. En ont-dek je rol.

  In de toolkit van Club Impuls (besloten deel van de website) vind je  een uitgebreide handleiding hoe je zo’n avond vorm kunt geven

  In die toolkit een link naar twee filmpjes over dit thema, een uitgebreide handleiding voor de voorbereiding, een aantal vragen voor de bespreking in kleine groepjes, en tips voor het regelen van nazorg.

  Heel veel succes!

  Delen op social-media: