11e webinar 100xTrees4Life

21-03-2024

11e webinar 100xTrees4Life –  maandag 18 maart 2024

Door: Dietlindt Seijsener

  Voor een laatste inspiratieronde én een update over de voortgang van het project in Noord-Ghana, had dit webinar weer voldoende te bieden. Wij vonden het zo inspirerend en zulke mooie projecten en nieuw gevonden manieren, dat we dit keer alle presentaties eronder hangen, zodat je ze snel kunt kijken en hopelijk nét zo enthousiast wordt en ideeën krijgt voor jouw club. Wie weet ook voor een ander project.  Onze partner, Tree Aid, deed aan de hand van een presentatie verslag van de ontwikkelingen en status van de geplante bomen, de voortgang bij de coöperaties van de vrouwen en hun empowerment. Nia Spilsbury, Trusts & Foundations Officer bij Tree Aid, wist dit met haar enthousiasme en kennis goed over te brengen.
  Presentatie Tree Aid

  Best Practices door 4 clubs

  Daarna was het de beurt aan 4 clubs die ons meenamen in hun acties die zij voor 100xTrees4Life hebben ondernomen en uitgevoerd.


  Club Scheveningen vertelt hoe zij door het meedoen aan de eerste webinars tot het besluit zijn gekomen het 100xTrees4Life project te omarmen. Een kerngroep werkte tal van acties uit: van een bomenwandeling door Den Haag, het op diverse manieren participeren in voedselbos Geuzegroen, tot het geven van verschillende workshops.
  Presentatie Club Scheveningen

  Club Beneden Maas nam ons mee in hun besluitvoering rondom het aannemen van een nieuw project, de verdeling over een deel van de aandacht lokaal en het bedenken van fondsenwerving voor het deel in Afrika; een ADA-wellnesslijn.
  Presentatie Club Beneden Maas

  Club Leiden zet haar talenten en netwerk in voor de verkoop van chocoladeletters, om daarmee fruitbomen en –struiken te financieren in Groentepark Bontekoe. De opbrengst van dit park is bestemd voor de voedselbank. Een actie die zich goed laat herhalen door je eigen club!
  Presentatie Club Leiden

  Club Groningen-Oost vertelde over hun versie om lokaal bomen te planten. Een prachtige kans deed zich voor rondom de herinrichting van een kerkje. Op Internationale Vrouwendag 2024 is de geplante bomenhaag gedoopt tot Soroptimistensingel. Blijvende aandacht voor de komende decennia (of langer..).
  Presentatie Club Groningen-Oost

  Slotevent
  Tot slot was bestuurslid Luc de Wit aan het woord. Zij lichtte een tip van de sluier op over het slotevent komend najaar. Dat mag je niet missen! Meedoen kan in teams. En aanmelden kan vanaf eind april. Dan volgt een mailing naar alle clubs met de benodigde informatie.

  Presentatie Pubquiz op 4 oktober 2024

  Alle presentaties én de opname van het webinar zijn te vinden en terug te kijken via de website, in de toolkit. We hopen dat je er veel inspiratie uit kunt halen.

  PS – heb je de toegezegde donatie voor 2024 nog niet over gemaakt? Doe dat dan svp binnenkort. Heb je hiervoor een factuur nodig? Vraag het onze penningmeester, Edith Koetsier, en mail naar 100jaar@soroptimist.nl  

  Delen op social-media: