Meer groen, gewoon doen!

01-02-2021

Meer groen, gewoon doen!

Plant ook bomen met 100xTrees4Life  In 2020 hebben we allemaal ervaren hoe fijn het is om groen om je heen te hebben, zo aan huis gekluisterd,  in maanden met intelligente lockdowns, thuiswerken, beperkt dingen kunnen ondernemen.
  Groen om te kunnen wandelen, je rondje te joggen, een blokje om rond lunchtijd; even los van die kantoorstoel thuis, en natuurlijk om van te genieten, de seizoenen te ervaren.
  Je moet er toch niet aan denken dat we dat groen níet om ons heen zouden hebben?

  2021 – we vieren ons 100-jarig bestaan als Soroptimisten. SI heeft wereldwijd het thema ‘Save the planet’ gekozen om een link te leggen met de eerste Soroptimistclub in Californië. Hun eerste project in  1921  was bescherming van de gigantische sequoia’s in het Nationaal Park van Redwood.

  Dat was toen.
  Nu spelen andere zaken, zijn we ons bewust dat we miljoenen bomen nodig hebben, óók in Nederland… om CO2 op te slaan, fijnstof af te vangen, te zorgen voor biodiversiteit van flora en fauna , om onze planeet te koelen, in steden de hittestress te reduceren…bomen in bosjes, tiny forests, hagen.
  Én – De urgentie om bomen in Afrika te planten is HOOG! De verwoestijning van de aarde begint grotendeels in Afrika en heeft grote invloed op het klimaat, met extreem weer tot gevolg. Bomen helpen de wind te breken zodat de vruchtbare toplaag niet meer wegwaait, helpen water vast te houden..

  Daarom start het project 100xTrees4Life.
  Hierin werken we aan twee Soroptimist-doelstellingen tegelijkertijd: empowerment van vrouwen én hen betrekken bij duurzaamheid door bomen te planten voor klimaatverbetering.
  Hoe? Alle 100 clubs planten bomen en bosjes in Nederland én werven fondsen zodat we een veelvoud van de bomen hier kunnen planten in Afrika, in Mali.

  100 clubs x 100 bomen voor 100 jaar bestaan.

  Zo empoweren we vrouwen daar, zorgen voor een betere toekomst,  planten ze bomen die vruchten dragen, bomen die het vocht vast houden, de grond vasthouden… Én die meehelpen de planeet te koelen.   
  Natuurlijk doen we dat niet alleen! We hebben daarvoor een partner-organisatie die in dit werk, het vergroenen van uitgeputte grond, al jaren doet, samen met de lokale bevolking. En met nog veel meer organisaties. Zij werken mee aan de Droom van de Great Green Wall – het herstel van een brede strook van 8.000 km land, van west naar oost, dwars over de breedte van Afrika.
  WOW!!
  Dat is nog eens een Droom. En jij kunt daaraan bijdragen!

  Weten wat er dan voor jou verandert als je 100xTtrees4 Life steunt?

  Je wordt blij van meer groen: een prachtige boom op een plein, in een park, schaduw om buiten te zitten met een boek of een drankje, om doorheen te fietsen of te lopen

  De opwarming van de aarde zorgt voor extreem weer: ook bij ons. Heftige hoosbuien in de zomer: daar zit toch niemand op te wachten. Bossen en bomen helpen de aarde afkoelen

  Je wordt gezonder van meer groen: bomen en bossen dragen bij aan jouw geluk en houden je gezonder. Ziektes en plagen hebben minder kans in een gezonde, groene omgeving. En ze zorgen voor schonere lucht!  

  Je gaat bruisen van de ideeën om met je club acties te bedenken. Je creativiteit gaat weer stromen..,,Boomplantdag, zaden verkopen voor blauwe en gele bloemen….hele linten langs velden en weiden.. bomen cadeau geven.. Met je club samen die stip op de horizon te halen, die DROOM helpen waarmaken

  Meer Groen – gewoon DOEN!

  1-2-2021

  Delen op social-media: