Soroptimistclub Assen vierde 75-jarig bestaan met 75 bomen in Asserbos

Hulp van jonge boomplanter
14-11-2022

  Tijdens de Natuurwerkdag op 5 november 2022 heeft Soroptimistclub Assen enthousiast gespit en aangestampt, begeleid door een vriendelijke zon. Ook 2 jonge helpers hebben dapper mee geplant. In samenwerking met Het Drentse Landschap een mooie “handen uit de mouwen actie” om een aangetast deel van het bos te revitaliseren. In plaats van dennen die de droogte en de aanval van de letterzetterkever niet hadden overleefd, staan er nu jonge boompjes als lijsterbes, vlier, ruwe berk, hazelaar en meidoorn. Meer diversiteit en beter voor de leefomgeving van planten en dieren. Als toegift hebben we bij de kinderboerderij een beleefbosje aangeplant met walnoot, tamme kastanje, grove den, rode kornoelje, kamperfoelie en andere boompjes.

  Het planten van boompjes was een, maar we wilden meer. Daarvoor hadden we bij het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos een verkooptafel ingericht met sheabutterzeep, olijfolie en kruiden en dat was een gouden greep. De vele bezoekers en werkers kochten de mooie producten. Tevreden hebben we na afloop genoten van koffie op het terras van het Duurzaamheidscentrum.

  Sheabutterzeep verkoop

  De zeepverkoop gaat door, zie de webshop van SI-club Assen (vanaf medio november gereed). We hopen op een mooi resultaat voor 100xTrees4Life!

  Luc Ybema, SI-club Assen  Delen op social-media: