UPDATE Stichting 100xTrees4Life november 2022

24-11-2022

UPDATE Stichting 100xTrees4Life november 2022

Kleine moeite – groot effect!

Door: Dietlindt Seijsener

  Het Algemeen Fonds lijkt Sinterklaas wel! Het deelt geld-cadeautjes uit en heeft een schatkamer vol met vermeerderingsbijdragen voor actieve clubs.
  In deze tijd van hoge kosten wordt ook succesvolle fundraising wat lastiger. Natuurlijk blijven we als clubs enthousiast en creatief acties bedenken en uitvoeren om fondsen binnen te halen – en om zichtbaar te zijn in onze regio.
  Dus als je als club een actie hebt gehouden voor het jubileumproject 100xTrees4Life, dien dan een aanvraag voor vermeerdering in bij het Algemeen Fonds. Je kunt tot maximaal 50% van je eigen opbrengst als vermeerdering ontvangen! Dat laat je toch niet liggen?  Het Algemeen Fonds wil wel een PFR bij je aanvraag.
  Als je bollen, chocoladeletters of cake verkoopt, dan kun je makkelijk verwijzen naar de moeder-PFR die hiervoor al gemaakt is: PFR-nummer 18992.
  Ga je bomen planten met iets eromheen dat geld oplevert, stel dan vooral zelf een PFR op om je mooie duurzaamheidsproject te beschrijven, dat in de uitvoering ook nog bijdraagt aan 100xTrees4Life. Bij het invullen van de PFR kun je bij een van de laatste vragenlinken naar de moeder-PFR (nummer 18992) zodat je niet alles dubbel hoeft te beschrijven. Als lid vindt je hier het aanvraagformulier voor vermeerdering van het Algemeen fonds.

  Lees hier meer over het belang van het invullen van PFR’s. Via deze link kun je de het document “Protocol invullen PFR” downloaden waar je precies kan zien wat je moet invullen/welke gegevens je nodig hebt. Achter dezelfde link vind je de “Handleiding aanmelden voor PFR” downloaden, want om een PFR te kunnen invullen moet je daar eerst de rechten voor hebben bij onze federatie SIE.

  Het lijkt wat omslachtig, maar het invullen zelf is beduidend makkelijker geworden.
  Kom je er niet uit? Vraag je regiocoördinator om hulp.

  Acties van drie clubs in de schijnwerpers:

  Club Utrecht al vroeg in Sinterklaassfeer met verkoop van chocoladeletters. Opbrengst € 5.100 voor vrouwen in Ghana via het Great Green Wall project

  Na de stilte van corona in 2020 zijn in 2021 ook de Soroptimisten van club Utrecht de uitdaging aangegaan om fondsen te werven om de vrouwen van Ghana vooruit te helpen door chocoladeletters te verkopen. Om de maatschappelijke impact zo groot mogelijk te maken worden de letters ingekocht bij een chocolatier in Goes die uitsluitend mensen met een beperking in dienst heeft.

  Van iedere verkochte letter wordt € 2 overgemaakt naar het goede doel. In 2021 was dat al een zeer aanzienlijk bedrag en in 2022 is dit zelfs verdubbeld tot het fabuleuze bedrag van € 5.100! De verkoop van 2600 letters in puur, melk en sinds kort ook-vegan, werd mogelijk door een maximale inzet van enkele van onze Soroptimisten met als drijvende kracht Noortje Staal.

  Soroptimistclub Assen vierde haar 75 jarig bestaan met het planten van 75 bomen in het Asserbos

  Tijdens de Natuurwerkdag op 5 november 2022 heeft Soroptimistclub Assen enthousiast gespit en aangestampt, begeleid door een vriendelijke zon. Ook twee jonge helpers hebben dapper mee geplant. In samenwerking met Het Drentse Landschap een mooie “handen-uit de-mouwen-actie” om een aangetast deel van het bos te revitaliseren. In plaats van dennen die de droogte en de aanval van de letterzetterkever niet hadden overleefd, staan er nu jonge boompjes als lijsterbes, vlier, ruwe berk, hazelaar en meidoorn; meer diversiteit en beter voor de leefomgeving van planten en dieren. Als toegift hebben we bij de kinderboerderij een beleefbosje aangeplant met walnoot, tamme kastanje, grove den, rode kornoelje, kamperfoelie en andere boompjes.

  Het planten van boompjes was één, maar we wilden meer. Daarvoor hadden we bij het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos een verkooptafel ingericht met sheabutterzeep, olijfolie en kruiden en dat was een gouden greep. De vele bezoekers en werkers kochten de mooie producten. Tevreden hebben we na afloop genoten van koffie op het terras van het Duurzaamheidscentrum. De zeepverkoop gaat door, zie de webshop van SI club Assen (vanaf medio november gereed). We hopen op een mooi resultaat voor 100xTrees4Life!

  Club Gouda in actie tijdens Boomfeestdag: thema “Geef Gouda groen door”

  16 november: op verschillende plekken in de stad zijn zo’n 10 bomen geplant door scholieren tijdens de jaarlijkse Boomfeestdag. Later in de ochtend kregen zij een workshop over wormen van de Soroptimisten, hebben zij een bomenpaspoort gemaakt en konden zij zelf vogelvoer maken voor in de nieuwe bomen. “Jong en oud betrekken bij een groener Gouda is een deel van onze ambities van het bestuursakkoord Geef Gouda door!

  We hopen je hiermee weer inspiratie te geven.
  Waar je ook vragen kunt stellen, acties kunt delen of ideeën opdoen, is in de nieuwe appgroep: 100xTrees4Life nieuws. Iedereen kan hieraan deelnemen via de link .
  Zoek je nog naar de presentatie over het project in Ghana? Hier vind je de laatste Powerpoint of de laatste webinar.

  Delen op social-media: