Coen van de Ven, Karlijn Saris, Joris Veerbeek en Sahra Mohamed winnaars Carla Atzema Soroptimistprijs 2022 !

07-04-2022

Coen van de Ven en Karlijn Saris met de twee researchers Joris Veerbeek en Sahra Mohamed winnaars Carla Atzema Soroptimistprijs 2022 !  Op 7 april 2022 kregen Coen van de Ven en Karlijn Saris met de twee researchers Joris Veerbeek en Sahra Mohamed de hoofdprijs overhandigd van juryvoorzitter Simone Weimans. De makers van het artikel “Misogynie als politiek wapen” hadden volgens de jury de meeste impact met hun artikel dat een week voor de 2e Kamerverkiezingen van maart 2021 in de Groene gepubliceerd werd. Voor dit staaltje onderzoeksjournalistiek werd samengewerkt met de onderzoekers van Utrecht Data School.
  De winnaars gaan naar huis met €25.000,- en een beeldje.

  Damn Honey is de winnaar van de Aanmoedigingsprijs 2022. De jury heeft uit de acht genomineerden ook de aanmoedigingsprijs gekozen. Deze is voor het duo achter Damn Honey : Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. De founding mothers van het platform maken o.a. spraakmakende podcasts over shit waar je als vrouw mee moet dealen.
  Zij hebben samen een prijs van €2500,- gewonnen.*)

  Het publiek koos Triene-Mie LeCompte en Anne Groenen uit als winnaars van de Publieksprijs met het boek “Als liefde overleven wordt”. Met een grote voorsprong koos het publiek van ruim 2500 kiezers uit Nederland en België voor dit boek over partnergeweld. Het boek is een combinatie van een persoonlijk verhaal en een zelfhulpboek zodat iedereen partnergeweld kan herkennen en weet hoe te handelen.
  Met deze prijs is een geldbedrag van €5000,-.gemoeid. *)

  *) De Aanmoedigingsprijs en de Publieksprijs worden mogelijk gemaakt door het vermogensfonds Stichting Voor Vrouwen Door Vrouwen. Meer informatie over de achtergrond en de naamgevers van de prijzen vind je hier.

  De winnaars werden gekozen uit acht genomineerden:
  Zie Genomineerden

  Delen op social-media: