Bericht van de Carla Atzema Soroptimistprijs over de Publieksprijs

25-02-2022

Bericht van de Carla Atzema Soroptimistprijs over de Publieksprijs

voor ALLE 4500 Soroptimisten in België Nederland, Suriname en de NL Antillen.  Achtergrond

  De prijs gaat over de positie, rechten en economische zelfstandigheid van vrouwen. Zij wordt voor de tweede keer uitgereikt aan diegenen die dit onderwerp met een Nederlandstalige journalistieke productie in de afgelopen 2 jaar op de meest spraakmakende wijze onder de aandacht heeft weten te brengen. We geven dus een extra podium en extra middelen voor journalisten die oog hebben voor de verbetering van de positie van vrouwen.

  Dit jaar zijn er maar liefst acht genomineerden uitgekozen, kijk hier voor hun werk en achtergrond. De  internationale jury onder leiding van Simone Weimans heeft de zware taak om daar een winnaar uit te kiezen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 7 april 2022 tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De winnaar van de prijs gaat naar huis met €25.000.

  Extra Publieksprijs

  Tussen 1 maart en 6 april 2022 kan het publiek ook stemmen op de genomineerden voor de Carla Atzema Soroptimistprijs. We vragen ALLE Soroptimisten om een stem uit te brengen op hun favoriete kandidaat. De genomineerde die de meeste publiekstemmen heeft verzameld wint maar liefst €5000.

  De Publieksprijs heeft een eigen naam gekregen: De Emilie van Waveren Publieksprijs. Emilie van Waveren was de grondlegger van het vermogensfonds dat de Publieksprijs sponsort. Hun naam ‘Stichting Voor Vrouwen Door Vrouwen’ zegt t al: er zijn veel raakvlakken met de Soroptimisten.

  Hoe kan ik stemmen?

  Ga naar de website van Soroptimist.nl

  Klik op de kandidaat van je voorkeur en geef je e-mailadres op. Je krijgt dan een bericht via email dat je nog een keer moet bevestigen. Dank voor je stem!

  Iedereen mag en kan stemmen dus attendeer zo veel mogelijk mensen op deze kans. Volg en like ons op social media voor een nog groter bereik. Daarmee stimuleer je journalisten om belangrijke vrouwenonderwerpen te agenderen EN geef je het Soroptimisme een grotere naamsbekendheid.

  Delen op social-media: