Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Dit wordt hem, dé Orange the World vlag!

Samenwerking tussen UN-women, de Zonta’s en de Soroptimisten voor de campagne Orange the World 2020 al in Mei van start en presenteert met trots de nieuwe vlag! Bestel nu, kijk voor informatie in onze webshop

 

OtW vlag.jpg

 

 

Kijk in de webshop hoe je de vlag kan bestellen.

 

 

 

Waarom deze campagne? Een dringende een oproep tot actie aan overheden en omstanders om het geweld tegen vrouwen in de dammen. Dat is broodnodig.

Een voorbeeldEen jaar geleden werden, in korte tijd, drie jonge vrouwen vermoord in Rotterdam. Een grote schok ging door de samenleving, vooral na de brute moord op Humeyra, die lange tijd gestalkt werd en voor het oog van haar medeleerlingen op het Design College in Rotterdam-West, werd vermoord. De inspectie kwam met een vernietigend rapport over de aanpak door gemeente en politie. Veel ging er mis, teveel.

Meer weten over huiselijk geweld? Luister hier naar de podcast met deze week te gast:Tanya Hoogwerf, Cindy den Hartog’ en Debbie Maas. https://soundcloud.com/coolsingelpraat
In deze zesde aflevering van Coolsingelpraat, de politieke podcast van Rotterdam gaat het over geweld tegen vrouwen en of de moord op Humeyra voorkomen had kunnen worden. Te gast zijn Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, Cindy den Hartog van hulplijn ‘Hear my Voice’ en Debbie Maas, bestuurder van ‘Veilig Thuis’.
Voorafgaand aan deze aflevering van de podcast, bezochten we het Design College en vroegen jongeren wat de politie en instanties, volgens hen, hadden moeten doen om dit te voorkomen. 
​​​​​​​https://www.openrotterdam.nl/coolsingelpraat-onderzoekt-hoe-kunnen-we-geweld-tegen-vrouwen-voorkomen/content/item?1149090