Europese verkiezingen: stem op een vrouw!

Wil jij na de Europese verkiezingen meer vrouwen in de politiek zien? Dan is dít het moment om daar wat aan te doen. Stem op een vrouw 23 mei. En zo pak je dat superslim aan.

Eu verkieizingen Vlag met sterren.jpg

Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de politiek. Het wordt tijd dat daar verandering in komt, vindt Soroptimist International Nederland. En het mooie is: dat kan ook. Want op 23 mei gaan we naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Dan kun jíj zorgen dat er meer vrouwen in het Europees Parlement te zien zijn. Want diversiteit in besturen leidt tot beter, meer gefundeerd beleid. Langzamerhand wordt het gelukkig steeds meer erkend, en het is trouwens ook wetenschappelijk aangetoond: diversiteit in culturele achtergrond, sekse of leeftijd - samen komen we tot andere, betere besluitvorming en betere oplossingen.
 

Zo kunnen de Europese verkiezingen tot een frisse wind in Brussel leiden

“Een stoelendans zonder vrouwen”, zo noemde Jeroen Dijsselbloem de aanloop naar de Europese verkiezingen in zijn column in het Financieel Dagblad, en niet zonder reden. Het zijn alleen maar mannen die door de diverse landen naar voren worden geschoven of zich zelf als kandidaat zien voor de topjobs. Terwijl er zoveel geschikte topvrouwen al werkzaam zijn op Europees topniveau! Als Dijsselbloem ze in zijn column begint op te noemen, wordt de lijst steeds langer: eurocommissaris Margrethe Vestager, de Bulgaarse ceo van de Wereldbank Kristalina Georgieva en de niet te onderschatten Christine Lagarde van het IMF. “En dan heb ik de zeer ervaren Nadia Calviño, Angela Merkel of Dalia Grybauskaitè nog niet genoemd.” Zijn oproep is dan ook: “Zullen we het balboekje eens opengooien?” 
 

Zo zorg je voor meer vrouwen in de politiek 

Stem op een vrouw 23 mei. Zo pak je dat slim aan. Breng liever je stem uit op een willekeurige vrouw op de lijst van je favoriete partij. Het werkt! Als bijvoorbeeld vier jaar geleden alle vrouwelijke PvdA-stemmers deze strategie hadden toegepast hadden álle 37 vrouwelijke kandidaten de voorkeursdrempel gehaald.

Voor meer informatie https://www.womeninc.nl/nieuwsbericht/vrouwen-in-het-europees-parlement-meer-meer-meer